Amânat din cauza pandemiei de coronavirus, ediția 2020 a unuia dintre cele mai mari festivaluri de muzică din Europa, EXIT Festival , va avea loc la Novi Sad (Serbia), între 13 și 16 august.

Festivalul este organizat anual, în fabuloasa cetate Petrovaradin (Gibraltarul de pe Dunare), construită în sec. 18 de către austrieci, pentru a se apăra de atacurile turcilor.

Ediția 2020 este una aniversară, EXIT împlinind 20 de ani. Cel care a cerut organizatorilor să nu anuleze ediția din acest an, ci  să o amâne pentru august a fost însuși prim-ministrul Serbiei, Ana Brnabic. Serbia a raportat până în prezent un număr de cca. 12.000 de îmbolnaviri Covid-19 și 251 de morți.

Măsuri pentru siguranța și sănătatea spectatorilor

EXIT Festival 2020 se va organiza cu respectarea măsurilor de protecție împotriva Covid-19, impuse de guvernul de la Belgrad. În acest sens, organizatorii vom colabora îndeaproape cu oficiali și specialiști din sănătatea sârbă. Una dintre măsuri este aceea ca festivalul se va desfășura la capacitate redusă.

Va fi redus și numărul celor 40 de scene care erau amenajate de obicei. Astfel, unele dintre zonele dedicate festivalului vor fi închise în acest an.

Cetatea Petrovaradin. Sursa foto: Exitfest.org

Dar, locurile fascinante ale fortăreței Petrovaradin, care au făcut din EXIT un eveniment unic, Dance Arena, scena principală a festivalului și iconicul No Sleep Novi Sad vor fi active și vor străluci și la ediția din august.

Unii dintre cei mai buni artiști rock, indie, hip-hop-ului și de muzica electronica fac din EXIT o manifestare artistică unică și diversă, unul dintre festivalurile preferate ale Europei.

Cât costă biletele pentru români?

Organizatorii estimează că cererile de bilete pentru editia 2020 vor depăși toate așteptările, pe măsură ce țările UE încep să se deschidă. Interesul pentru festival va crește în țările apropiate de Serbia:  Ungaria, Austria, Germania, Cehia, România, Bulgaria, Grecia și altele.

Biletele sunt puse în vânzare prin intermediul site-ului oficial al EXIT.

Pentru spectatorii din România biletul pe patru zile, la preț promoțional este 295 lei. Alte informații despre bilete se pot găsi aici.

Cine vine la Novi Sad în 2020?

EXIT este un festival de muzică de vară, fondat în 2000, care a avut loc la Cetatea Petrovaradin din Novi Sad, în fiecare iulie. A câștigat de două ori premiul pentru cel mai bun festival major european, în 2013 și 2017. Ca un festival mare de muzică ce este, EXIT a reunit artiști și trupe celebre precum The Cure, Madonna, Guns’n’Roses, Arctic Monkeys, Grace Jones, Migos, David Guetta, Nina Kraviz, Carl Cox, Motorhead, Wu-Tang Clan și mulți alții.

În 2019, EXIT a avut peste 200.000 de participanți din 90 de țări.

Line-up-ul ediției august 2020 va fi actualizat și afișat în curând pe site-ul EXIT.