Reprogramează-ți vacanța în Tenerife pentru 2021

Vacanțele pe insulele Canare ar putea fi interzise pentru turiștii străini, până în octombrie 2020. Cauza? Covid-19.

Arhipelagul, popular prin Tenerife, Fuereventura, Gran Canaria și Lanzaroteone, este una dintre zonele cele mai afectate de criza coronavirusului. Si asta din cauza dependenței economice de industria turismului.

Tenerife

Când ne putem petrece vacanța 2020 în Tenerife

Președintele administrației locale din Insulele Canare, Ángel Víctor Torres, a declarat la final de aprilie, că perspectiva ca hotelurile din Insulele Canare să fie deschise până la 1 iunie este una „prea optimistă”. Torres a mai spus că reintroducerea turismului în zonă se va face gradual.

În primele faze, în lunile de vară, hotelurile se vor deschide doar pentru spanioli. Turismul internațional este prevăzut a se relua abia într-o a treia etapă.

Spaniolii prevăd că octombrie, noiembrie sau decembrie sunt lunile în care Insulele Canare vor fi pregătite pentru primirea turiștilor străini.

Spania este una dintre țările Europei cele mai afectate de coronavirus. Până la această oră, pe teritoriul țării, înregistrându-se peste 26.000 de decese și peste 256.000 de bolnavi de Covid-19.

Tenerife, cea mai mare și cea mai cunoscută dintre Insulele Canare, a fost în centrul atenției în februarie 2020. Atunci, un hotel de 4* din Coasta Adeje a devenit unul dintre primele locuri din Spania intrate în carantină. S-a întamplat dupa ce un turist italian a fost depistat pozitiv pentru Covid-19.