Website-ul de călătorii European Best Destinations (EBD) a prezentat o listă cu 20 de destinații europene sigure pentru turiști și călătorii, deoarece au fost cel mai puțin afectate de Covid-19.

Vă prezentăm 10 dintre acestea.

Orașele recomandate beneficiază de spitale cu un număr de paturi / mia de locuitori mai mare decât majoritatea țărilor europene. De asemenea, ele au implementat protocoale exacte privind igiena în unității de cazare, restaurante și magazine. În plus, au impus măsuri precum: schimbarea filtrelor de aer condiționat, la încheierea sejurului unui turist, într-o anumită unitatea de cazare, asigurarea numărului necesar de măști pe piață și luarea măsurilor necesare pentru distanțare socială.

Iată locurile în care puteți călători în siguranță în această vară

  1. Tbilisi – Georgia

destinatii sigure turism calatorii

Tbilisi este capitala Georgiei, una dintre cele mai puțin afectate din lume de țările coronavirus. Georgia a reacționat foarte repede și a luat măsuri care au menținut epidemia la un nivel extrem de scăzut. Există până la 260 de ori mai puține cazuri de Covid-19 în Georgia decât în ​​țările europene cele mai afectate. De aceea este considerata una dintre destinațiile sigure pentru turism, în aceasta perioadă.

Georgia, redeschidere de frontiere pe 1 iulie

pune în aplicare măsuri care să protejeze călătorii și cetățenii săi, pentru o vacanță sigură și relaxantă.

Tbilisi este o un mix de trecut, prezent și viitor, cultură și timp liber. Orașul este o destinație ideală pentru cultură, gastronomie, diversitate și arhitectură.

Clădirile în stil Haussmann ies în evidență alături de cele cu elemente de arhitectură din Evul Mediu, cele în stil neoclasic, sovietic sau extrem de modern.

Georgia are mai multe paturi de spital /mia de locuitori decât Suedia și Danemarca, iar Tbilisi este de până la cinci ori mai sigur decât Parisul sau Londra, în ceea ce privește rata criminalității.

  1. Corfu – Grecia       

destinatii sigure turism calatorii
Corfu

Insula este destinație perfectă pentru a-ți reîncărca bateriile după această perioadă stresantă, conform celor de la EBD.

Grecia este una dintre țările europene cel mai puțin afectate de coronavirus (de până la 50 de ori mai puține persoane infectate decât în ​​cele mai afectate țări europene). Sistemul grec de asistență medicală nu a fost niciodată supraîncărcat în timpul acestei crize de sănătate. Mai mult, țara are mai multe paturi de spital pe cap de locuitor decât multe alte țări europene.

Românii pot călători în Grecia începând din 15 iunie.

  1. Insulele Azore – Portugalia

destinatii sigure turism calatorii

Cu o istorie bogată din epoca romană, este o capitală romantică și cel mai mare oraș din țară, situat în nord-vestul Croației, de-a lungul râului Sava, la poalele versanților sudici ai Muntelui Medvednica.

Croația a fost mai degrabă scutită de coronavirus, cu de 20 de ori mai puțini oameni infectați decât în ​​orice altă țară europeană. De asemenea, are mai multe paturi de spital / mia de locuitori decât majoritatea țărilor europene. Se speră la o redeschidere graduală, astfel încât de la 1 iulie turiștii străini să poate ajunge fără restricții în Croația.

  1. Kotor – Muntenegru

destinatii sigure turism calatorii

Izolat în Golful Kotor, acest oraș de coastă din Muntenegru este definit de EBD drept „una dintre cele mai frumoase destinații din Europa pentru călătorii îndrăgostiți, mâncăruri, iubitorii de natură și locul ideal pentru: drumeții, mers pe jos sau cu bicicleta.“

Kotor face parte din Patrimoniul Mondial, iar orașul fortificat este inclus în lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Deși au existat foarte puține cazuri de coronavirus în Muntenegru (de 60 de ori mai puțin decât în ​​țările cele mai afectate), Kotor a rămas o zonă verde în timpul crizei, fără niciun caz de coronavirus.

Muntenegru are mai multe paturi de spital disponibile pe cap de locuitor decât Norvegia, Irlanda și Canada.

  1. Varșovia – Polonia

Istoria Poloniei este aceea a unui popor capabil să se confrunte cu orice situație, să se recupereze și săp progreseze. Față de coronavirus, mesajul polonez a fost întotdeauna foarte clar: „Varșovia a supraviețuit celor două războaie mondiale. Vom trece și prin acesta. Ne vedem curând !”

Capitala și cel mai mare oraș al Poloniei, Varșovia este un oraș alfa-global, o importantă destinație turistică internațională, un important hub cultural, politic și economic, ce are un oraș vechi inclus în  Patrimoniul Mondial UNESCO.

Polonia este una dintre țările europene cel mai puțin afectate de coronavirus, alături de Portugalia și Grecia. Există o contaminare de până la 20 de ori mai mică decât în ​​țările cele mai afectate din Europa de Vest. Niciun spital nu a fost niciodată copleșit și Polonia are mai multe paturi de spital / mia de locuitori decât Olanda sau Elveția. Polonia plănuiește deschiderea granițelor pentru turiștii străini începând din 13 iunie.

  1. Viena – Austria

Capitala Austriei este vizitată de amatorii de istorie, cupluri și familii care caută o destinație sigură și pașnică pe tot parcursul anului.

Potrivit EBD, rata infracțiunilor este de trei ori mai mică în această capitală decât în ​​orice alte capitale europene.

Cu multe parcuri și mijloace de transport ecologice, Viena este unul dintre orașele cu cea mai bună calitate a vieții din Europa. Este orașul ideal pentru călătorii iubitori de natură.

Austria a fost mai puțin afectată decât alte țări europene, cu de 10 ori mai puține persoane infectate.

Austria se redeschide pentru turiștii străini începând cu 1 iulie. Înainte de această dată, la intrare în țară este necesar un certificat de sănătate, care să ateste că un călător nu este infectat.

Testul pentru Covid-19 este disponibil în aeroportul din Viena și costă 190 de euro.

  1. Malta

Turismul pe insula Malta reprezintă 15% din produsul intern brut al națiunii.

Pe lângă apa turcoaz a Mării Mediterane, Malta are o bogată istorie și obiective turistice intrate in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Dacă doriți cu adevărat să vă distanțați de mulțime în această vară, vă puteți rezerva o vacanță pe insula Gozo. Este locul ideal pentru iubitorii de natură, drumeții sau pentru scufundători.

În Malta, au fost de până la 55 de ori mai puține cazuri de coronavirus decât în ​​țările europene cele mai afectate. Malta are mai multe paturi de spital la mia de locuitori decât Finlanda, Irlanda sau Regatul Unit, iar spitalele sale nu au fost supraaglomerate.

Hotelurile în Malta se redeschid la 1 iunie, în timp ce sezonul turistic repornește la 1 iulie.

  1. Vilnius – Lituania

Situat în sud-estul Lituaniei, Vilnius este capitala și cel mai mare oraș din țară. Arhitectura Orașului Vechi face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Înainte de al doilea război mondial, Vilnius era unul dintre cele mai mari centre evreiești din Europa. Ceea ce a dus la porecla sa de „Ierusalim al Lituaniei”.

Vilnius este o destinație perfectă pentru familii, îndrăgostiți sau călători solo. EBD îl consideră „de două ori mai sigur decât majoritatea capitalelor europene”.

Vilnius este citadela cu multiple fețe. Este orașul vechi labirintic, dar si cel cu un district elegant de afaceri. Este și urbea cu numeroase piețe și parcuri, dar și cu suburbii încărcate de istorie.

Renumitul Oraș Vechi este amplasat într-o vale pitorească dintre râurile Vilnia și Neris.

Nu îndrăznești să călătorești acum în capitala Lituaniei? Atunci pregătește-te de o vacanță de Crăciun acolo. Piața de Crăciun din Vilnius este una dintre cele mai frumoase din Europa.

Lituania are de 20 de ori mai puține persoane infectate de coronavirus decât ​​țările europene cele mai afectate. Are, de asemenea, o medie ridicată de paturi de spital pentru fiecare locuitor. Doar Germania și Austria se descurcă mai bine, în Europa, la acest capitol.

Lituania se redeschide pentru turismul internațional de la 1 iulie.

  1. Riga – Letonia

Cea mai mare metropolă din Marea Baltică, Riga, îmbină tradiția atemporală și modernitatea.

Riga are 800 de ani de istorie turbulentă, de la cavaleri germani la regii suedezi și comisari sovietici, care și-au lăsat amprentele pe patrimoniul cultural al orașului.

Astăzi, capitala Letoniei este o metropolă europeană interesantă, la răscrucea de drumuri din estul și nordul Europei.

Riga are multe parcuri publice, păduri, piețe, lacuri, canale orașe, dealuri, insule și plaje, potrivit EBD.

Letonia are cu 50 de ori mai puțini oameni infectați decât în ​​unele țări europene. Acest fapt o face una dintre destinațiile considerate sigure pentru turism și călătorii. Redeschide granitele pentru turiștii străini de la jumătatea lui iunie.