Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA) estimează o creștere a vânzărilor de bilete de avion, pe măsură ce restricțiile se reduc. 

Vânzările globale de bilete de avion au crescut în ultimele săptămâni, după o perioadă de scădere cauzată de Omicron.

Potrivit unui comunicat de presă IATA, preluat de site-ul de știri din turism travelmole.com, vânzările de bilete internaționale au crescut cu 11% peste nivelurile din 2019, între 25 ianuarie și 8 februarie 2022.  Ceea ce reprezintă cea mai rapidă creștere din orice perioadă de două săptămâni de la începutul pandemiei.

„Momentul pentru normalizarea traficului este în creștere. Călătorii vaccinați au potențialul de a călători mai des, cu mai puține bătăi de cap față de acum câteva săptămâni. Astfel, un număr tot mai mare de călători are din nou încredere să cumpere bilete de avion”, a declarat Willie Walsh, Director General IATA.

„Acum trebuie să accelerăm și mai mult eliminarea restricțiilor de călătorie. În timp ce progresele recente sunt impresionante, lumea rămâne departe de nivelul de conectivitate din 2019”. a adăugat Willie Walsh.

Potrivit IATA, 18 piețe sunt deschise călătorilor vaccinați, fără carantină sau testare prealabilă. 28 de piețe sunt deschise călătorilor vaccinați fără carantină, dar cu testare sau alte restricții.

IATA a solicitat oprirea diferențierii accesului călătorilor în anumite țări, prin măsuri speciale. 

Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni dorește eliminarea tuturor restricțiilor de călătorie, inclusiv carantina și testarea pentru pasagerii complet vaccinați. De asemenea, pledează pentru călătoriile fără carantină pentru cei nevaccinați, dar cu un rezultat negativ al testului.