“Perlă” a Oceanului Atlantic, arhipelagul Bahamas, tărâmul pe care înoți cu porcii, își va redeschide granițele pentru turiștii străini începând cu 1 iulie.

Hotelurile și casele de vacanță, precum și toate mijloacele de transport local, inclusiv taxiurile și autobuzele își vor relua activitatea.

Țara, închisă din 24 martie, din cauza pandemiei de coronavirus, se va redeschide în câteva etape.

„Noua stare de normalitate” pentru Bahamas va include o serie de modificări în ceea ce privește serviciile de ospitalitate și de transport, precum:

  • igienizarea permanenta a hotelurilor și stațiunilor;
  • monitorizarea sănătății angajaților angajaților din sector;
  • restricții în privința adunărilor de persoane, inclusiv în vehicule, ascensoare și autobuze turistice.

Turiștii vor fi încurajați ca, în loc să închirieze diferite echipamente, să vină cu cel personal, cum ar fi spre exemplu echipamentul de snorkeling și alt tip de scufundări.

Arhipelagul Bahamas este format din 700 de insule. Pe una dintre ele a pășit pentru prima oară în „Lumea Nouă” Cristofor Columb, în 1492.

Taramul pe care inoti cu porcii

Insulele Bahamas își întâmpină oaspeții cu plaje cu nisip fin, ape turcoaz, hoteluri de lux și bucate tradiționale de neratat.

Amatorii de distracție și sporturi nautice nu duc duce lipsă de activități și atracții de gen.

Perioada ideală de vizitat Bahamas este între noiembrie și aprilie, când temperaturile medii sunt de 24 grade Celsius.

Vara, avantajul unui sejur în Bahamas este dat de prețurile mai mici. Asta dacă nu vă deranjează ploile mai dese. În iulie și august, temperaturile medii ajung la 28 de grade Celsius.

Insula pe care înoți cu porcii

Atracția principală a unei vacanțe în Bahamas este înotul cu porcii, în ocean. Pentru o asemenea experiență, trebuie să ajungi pe insula Big Major Cay. Această insula sălbatică este casa multor altor animale, printre care și iguanele.

Cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a călători în Bahamas în scop turistic, pentru o perioadă care nu depăşeşte 90 de zile.

Alte informații despre condițiile de călătorie în acest paradis din Atlantic, ai pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.