Țara insulară Seychelles, paradis din Oceanul Indian, este liberă de Covid-19. Drept urmare, aceasta s-a deschis pentru turiști, începând cu 1 iunie. Seychelles a raportat un număr total de doar 11 cazuri de persoane infectate.

Autoritățile au deschis granițele pentru turismul internațional din 1 iunie, prin luarea măsurilor necesare pentru siguranța oaspeților și localnicilor.

Astfel, au fost stabilite diverse protocoale, începând din aeroport:

  • Intervale de aterizare mai mari între două aeronave, care permit pasagerilor să treacă de protocoalele de sosire fără a se crea aglomerație
  • Instalarea de termoscanare pentru măsurarea temperaturii călătorilor
  • Dotarea spațiilor din aeroport cu geluri dezinfectante

Seychelles și-a redeschis aeroportul internațional pe 1 iunie, cu luarea unor măsuri după cum urmează:

  1. Intervale de aterizare îmbunătățite între două aeronave, care permit pasagerilor să treacă prin protocoale de sosire fără a provoca congestii
  2. Instalarea camerelor termice pentru detectarea simptomelor de febră, în salonul de sosire
  3. Dezinfectante anti-bacteriene, în anumite locuri
  4. Locuri clar demarcate, pentru a respecta distanța în zona benzilor de bagaje și la ghișeele de înregistrare
  5. Marcaje pentru păstrarea distanței sociale, în salonul de plecare.

Deși aceasta țară este liberă de coronavirus, autoritățile rămân în alertă, pentru a-i feri pe cetăteni de neplăcerile cauzate de o eventuală reapariție a virusului.

Taxă de 50 de dolari

Ca parte a măsurilor de siguranță impuse de destinație, va fi obligatoriu ca toți vizitatorii care intră în Seychelles să facă un test Covid-19 cu cel puțin 48 de ore înainte de a debarca pe Aeroportul Internațional Pointe Larue. O taxă de sănătate de 50 de dolari va trebui să fie suportată de turiști. Motivul: acoperirea cheltuielilor determinate de luarea măsurilor de siguranță de către autoritățile din Seychelles.

De asemenea, deocamdată, sunt limitate deplasările în jurul celor mai cunoscute insule Mahé, Praslin și La Digue.

Autoritățile locale recomandă, pentru o vacanță reușită, stațiunile all-inclusive și stațiunile insulare din Seychelles, deoarece în astfel de locuri sunt mai protejați.