Sicilia îți plătește o parte din costurile de vacanță, dacă o vizitezi post-covid

Cea mai mare insula din Marea Mediterană, Sicilia, se oferă să platească turiștilor care o vizitează post-pandemie jumătate din costul biletelor de avion și o treime din cel al cazării. Oferta cuprinde și o noapte gratuită la fiecare trei nopți petrecute la unul dintre hotelurile de pe insula. Autoritățile siciliene vin cu promoții și gratuități și în privința accesului la muzee și situri arheologice.

Relansarea turismului cu 50 milioane de euro

Astfel, guvernul regional a alocat 50 de milioane de euro pentru a finanța aproximativ 400.000 de vouchere de vacanță care vor acoperi atracțiile și costurile de cazare, odată ce granițele vor fi deschise din nou. Voucherele vor fi disponibile pe site-ul Visit Sicily, unde cei interesati vor putea gasi informații cu privire la modalitățile de accesare, din momentul în care acestea vor fi disponibile.

Sicilia a pierdut peste 1 miliard de dolari de la începutul lunii martie, odată cu răspândirea virusului covid-19.

Italia a fost una dintre țările cele mai afectate de coronavirus și a depășit rapid China cu numărul de cazuri raportate în luna martie. Două luni mai târziu, una dintre cele mai vizitate țări din lume este gata pentru punerea în practică a tot mai multor măsuri de deblocare.

Deși nu există o dată specifică pentru când se va redeschide turismul în Italia, industria a început deja să caute modalități de atragere a vizitatorilor și să se asigure că siguranța turiștilor este o prioritate.

Sicilia si ce are ea mai bun