COVID-19. Călătorii în Spania nu sunt condiționați de carantinare sau testare la destinație.

Există, însă, o singură condiție pe care trebuie să o îndepliniți, dacă ajungeți în Spania cu avionul. La intrarea în această țară, pe cale aeriană, trebuie să prezentați un formular generat online, în urma completării de către dvs. a unei declarații.

Declarație online

Această declarație se completează pe site ul https://www.spth.gob.es/create. Declarația trebuie completată pentru fiecare pasager în parte.

După completarea si trimiterea ei, pe site-ul amintit mai sus, veți primi un formular cu un cod QR. Păstrați formularul /formularele primite pe e-mail, adica cele pe care vi le trimit autoritățile spaniole, pentru a le prezenta la intrarea în Spania. Odată primite pe email, fie le tipăriți (printați), fie le păstrați pe telefon.

Condiția prezentată mai sus este valabilă doar la călătoria cu avionul. De asemenea, orice persoană care călătorește din Spania în România, în această perioadă, nu va sta în carantină/ izolare la domiciliu timp de 14 zile, Spania fiind, începând de luni, 6 iulie 2020, în Zona Verde. Datele prezentate mai sus sunt valabile în această perioadă. Condițiile sunt provizorii și se pot schimba de la o zi la alta.

Ambasada Spaniei în România- AICI.