Autoritățile române au actualizat lista statelor din zona verde – persoanele asimptomatice care vin din aceste țări nu mai sunt supuse carantinei/izolării.

Zona verde. Hotărârea nr. 31, emisă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, a intrat în vigoare pe 23 iunie.  Potrivit acesteia, zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare vor putea fi reluate de pe toate aeroporturile din România.

Mai puțin de 5 cazuri la un milion de locuitori

În evaluarea statelor, s-a ținut cont de criteriul mediei numărului de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile. Ca să intre în listă, un stat trebuie să înregistreze mai puțin de cinci cazuri la un milion de locuitori.

Astfel, numărul statelor din zona verde pentru turism a crescut cu încă 5, ajungând la 22. Acestea sunt Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Estonia, Finlanda,  Franța metropolitană (teritoriul european al Franței), Germania (cu excepția districtului Kreis Gutersloh, care este zonă galbenă), Grecia, Irlanda, Islanda, Italia,  Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Zona Galbenă

Zona galbenă  conține toate țările din zona UE și SEE, altele decât cele din lista verde. Persoanele care vin din aceste state trebuie să intre în carantină sau izolare la domiciliu 14 zile. Izolarea se aplică tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresă.

Mai multe informații găsiți pe Institutul de Sănătate Publică România.