Când vine vorba de vacanță, mulți dintre noi ne inspirăm de pe bloguri de travel, dar și de pe rețele sociale. Una dintre rețelele prin care se distribuie din ce în ce mai multe poze și informații despre destinații de vacanță este Pinterest. Primele 10 destinații de vacanță care au înregistrat cea mai mare creștere a volumului de căutare în ultimele luni, pe Pinterest, conform site-ului Travel Daily News sunt:

1. Porto, Portugalia – creștere în căutări cu 62%

Porto este o destinație de vacanță fascinantă. Al doilea mare oraș din Portugalia, după Lisabona, Porto este un oraș vechi, construit pe dealurile cu vedere la râul Douro. Este cunoscut pentru vinul de Porto care este livrat de aici în toată lumea, dar și pentru o moștenire culturală care cuprinde atât biserici și monumente antice, precum Catedrala și Biserica São Francisco (din secolul al XIV-lea), cât și clădiri moderne, precum Casa da Música și Muzeul Serralves. Porto face parte din Patrimoniului Mondial UNESCO.

2. Corfu, Grecia – creștere în căutări cu 61%

Dacă ești în căutarea unui loc însorit, relaxant, cu plaje paradisiace, atunci această destinație este cea potrivită pentru tine. Fie ca vrei sa mergi singur sau cu familia si prietenii, Corfu îți va aduce o vacanță de neuitat. Insula este în  Marea Ionică, aproape de coasta albaneză.

3. Lacul Como, Italia – creștere în cautări cu 44%

Como

La Como ai parte de mâncăruri delicioase și peisaje incredibile. Așadar, destinația este ideală pentru cei care vor o vacanță de relaxare.  Este al treilea lac ca mărime din Italia după lacurile Garda și Maggiore. Dacă ajungeți în zonă mergeți neapărat la Bellagio, stațiunea „perlă” a acestei zone.

4. Mallorca, Spania – creștere în căutări cu 35%

Perfectă pentru o vacanță în familie, Mallorca este cea mai mare insulă a Spaniei, parte a arhipelagului Insulele Baleare. Este cel mai bun loc pentru o vacanță plină de aventuri. Turiștii pot avea parte de o multitudine de activități, cum ar fi sărituri de pe stânci, rappel și multe altele. Vizitează Mallorca vara, deoarece temperaturile ajung la maximum 31 grade Celsius.

5. Mykonos, Grecia – creștere în căutări cu 32%

Mykonos

Mykonos este o destinație turistică extrem de populară. Frumoasa insulă grecească este renumită pentru plajele sale, peisajele uimitoare și viața de noapte tumultoasă. Adesea, Mykonos este comparată cu Ibiza.

6. Istanbul, Turcia – creștere în căutări cu 26%

Istanbul

Orașul celor două continente, Europa și Asia, este unul înfloritor, al trecutului și prezentului. Istanbulul rămâne încă una dintre cele mai vizitate destinații turistice din lume în care găsiți o mulțime de atracții. Printre acestea se numără: Moscheea Sofia (Ayasofya), Moscheea Albastră, cartierul Taksim, Palatul Topkapi (care are printre exponate și sabia lui Ștefan cel Mare), Palatul Dolmabahce. Istanbul te atrage și prin bazaruri. Marele Bazar este cunoscut drept una dintre cele mai mari și mai vechi piețe din lume.

7. Ibiza, Spania – creștere cu 26%

Ibiza

Ibiza oferă turiștilor și localnicilor soare pentru mai mult de 300 de zile pe an. Ibiza se remarcă prin everfescență, evenimente, festivaluri și o viață de noapte tumultoasă

8. Phuket, Thailanda – creștere în căutări cu 26%

Phuket

Este una dintre cele mai populare destinații turistice din Thailanda și cea mai mare insulă din țară. Phuket este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să călătorească în Asia. Insula are câte ceva pentru fiecare dintre noi, fie că ne dorim viață de noapte vibrantă, fie că vrem să ne delectăm cu delicatese locale. Este o destinație de vacanță care nu dezamăgește niciodată.

9. Nisa, Franța – creștere în căutări cu 25%

Top 10 destinatii de vacanță

Această renumită stațiune a Rivierei Franceze este a doua cea mai cunoscută și căutată destinație turistică a țării. La Nisa, călătorii au parte de priveliști impresionante, restaurante pitorești și plaje atractive.

10. Madrid, Spania – creștere cu 18%

Capitala Spaniei atrage turiștii datorită arhitecturii, artei, elementelor culturale și, bineînțeles, vieții de noapte vibrante. Printre principalele lui atracții se numără: Palatul Regal, Muzeul Prado, Puerta del Sol (Poarta Soarelui), Muzeul Național de Artă Reina Sofia.