A apărut aplicația care își propune să traducă mieunatul. De acum poți vorbi cu pisica ta și să o înțelegi. Aplicația a fost dezvoltată de un fost inginer care a lucrat si la realizarea Amazon Alexa.

MeowTalk înregistrează sunetul și apoi încearcă să identifice semnificația.

“Părinții” pisicii pot ajuta la traducere, prin crearea unei baze de date, cu scopul de a învăța software-ul de inteligență artificială.

În prezent, există doar 13 expresii în vocabularul aplicației, inclusiv: „Hrănește-mă!”, „Sunt furioasă!” și „Lasă-mă în pace!”

Pisicile nu au un limbaj comun, iar traducerea a ce spun diferă în funcție de profilul fiecărei feline

Cercetările sugerează că, spre deosebire de “sclavii” lor umani, pisicile nu comunică printr-un limbaj comun.

Fiecare mieunat este unic și adaptat proprietarului său,  unele pisici fiind mai vocale decât altele.

Deci, în loc de o bază de date generică pentru sunete de pisică, traducerea aplicației diferă în funcție de profilul individual al pisicii.

Prin înregistrarea și etichetarea sunetelor, inteligența artificială și software-ul de învățare automată pot înțelege mai bine vocea fiecărei pisici. Așadar, cu cât aplicația este folosită mai mult, cu atât poate deveni mai precisă.

Vocea umană din gulerul inteligent

“Scopul final este de a dezvolta un guler inteligent, a declarat Javier Sanchez, manager al companiei ce a dezvoltat aplicația (Akvelon)”.

“Tehnologia va traduce instantaneu mieunatul pisicii tale și o voce umană va vorbi prin guler.Cred că acest lucru este deosebit de important acum, deoarece, din cauza distanțării sociale, sunt mulți oameni care stau acasă cu … o altă <persoană>, pisica. Această aplicație le va permite să comunice cu feline sau cel puțin să înțeleagă intenția pisicii lor.”​​a adăugat Sanchez.

Aplicația este disponibilă gratuit atât pe Google Play Store, cât și pe Apple App Store.

Vezi aici cum funcționează