Prima ediție a Târgului de Științe organizat de copii cu abilități înalte are loc pe 19 mai, la Romanian Gifted School (RGS).  Science Fair este un  târg de științe ce poate fi vizitat de toți copiii din Capitală, cu vârste între 5 și 18 ani. Evenimentul are loc pe 19 mai, la sediul școlii (Strada Măgura Vulturului 77-79, București), cu începere de la ora 12.00.

Activitățile din cadrul târgului vor fi completate de Ziua porților deschise (Open Day), o oportunitate pentru părinți, bunicii, copii și adolescenți să afle numeroase informații despre un sistem de învățământ ce pune accent pe descoperirea și dezvoltarea potențialului copiilor cu un coeficient de inteligență ridicat.

Participarea la eveniment este gratuită. Aceasta are loc pe baza de înscriere online, aici: https://bit.ly/3VW1Pj3

Târgurile de științe, prilej de socializare între copii

RGS Science Fair reunește la standuri proiecte științifice, experimente interactive și interesante din arii ca: matematică, biochimie, tehnologie, inginerie, robotică și alte științe.

Aceste proiecte sunt realizate de elevii Romanian Gifted School, în scopul de a pune în practică toate cunoștințele asimilate pe parcursul întregului an școlar.

Totodată, prin expunere acestor proiecte la Târgul de Știință, elevii doresc să interacționeze, să facă schimb de experiență și informații cu toți elevii din București, care sunt interesați de cum se pot explica din punct de vedere științific anumite lucruri sau fenomene sau cum se pot crea componente ce țin de tehnologie și de crearea roboților.

Ziua Porților Deschise

Ziua desfășurării Târgului de Științe, 19 mai, devine și cea a Porților Deschise, la Romanian Gifted School. Cu această ocazie, părinții și bunicii din București sunt și ei asteptați, alături de copiii lor, la școala de pe strada Măgura Vulturului 77-79. Aici ei vor afla de la pedagogi și coordonatori ai ciclurilor de școală primară (clasele 0-IV, 5- 10 ani) și liceu (15-18 ani) mai multe detalii despre programele educaționale dedicate copiilor cu abilități înalte.

Programul evenimentului, 19 mai 2023:

  • 12:00 – 14:00: Desfășurarea experimentelor științifice;
  • 14:00 – 14:30: Sesiune de Q&A – Ultima întâlnire din acest an școlar de tipul ,,Open Day” în care cei interesați pot primi răspunsuri la întrebări, pot afla mai multe detalii despre procesul de înscriere, programele educaționale și evaluarea;
  • 14:00 – 16:00: Vizitarea standurilor.

Informații despre eveniment pot fi accesate pe pagina de Facebook, aici https://fb.me/e/HdJpKJUG 

Despre: Romanian Gifted School (RGS – www.giftedschool.ro) a fost înființată în 2020 și urmează un curriculum internațional (Bacalaureat internațional și britanic). RGS pune la dispoziție patru programe în care copiii gifted se pot încadra: grădiniță, școală primară, gimnaziu și liceu. Predarea se face în limba engleză. Accentul se pune pe dezvoltarea psiho – emoțională a copilului prin activități coroborate cu pshihologia vârstelor, țînându-se cont de cele trei vârste ale copilului cu abilități înalte, care reies din evaluarea inițială: vârsta biologică, vârsta cognitivă și cea emoțională. Fondator și director educațional al școlii este Simonei Mitrea, trainer și doctorandă a Facultății de Psihologie și Științele Educației, București, cu tema „Programe pentru copii cu abilități înalte – accelerare și dezvoltare holistică”.

  • Peste 600 de copii testați psihometric RGS până în prezent
  • Are în portofoliu un premiu internațional – top 100 Education Leaders / GFEL (Global Forum for Education & Learning), Dubai 2019, o nominalizare la Gala Excelenței în Management, revista Capital și a fost declarată una dintre cele mai inovatoare companii de către Business Magazin și Ziarul Financiar.
  • În școală activează peste 40 de traineri și specialiști din diverse domenii. RGS are legături extinse cu mentori din Statele Unite, Europa, Canada
  • Școala dispune de singurul curs din România certificat de Ministerul Educației pentru psihopedagogia copiilor cu abilități înalte și este afiliată WCGTC (World Council for Gifted and Talented Children).

Contact:   

📍      București, Strada Măgură Vulturului 77-79, Sector 2

📞      0730 512 861

Web: giftedschool.ro

https://www.facebook.com/RomanianGiftedSchool2020

 rogiftedschool

office@giftedschool.ro