535 de elevi din Sectorul 3 au participat între 17 octombrie și 6 noiembrie la seminariile și workshop-urile organizate în cadrul proiectului Școala de Nutriție – Pentru Micii Exploratori ai Alimentației Sănătoase, organizat de Asociația Creative Arts & Events în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 București.
Proiectul a promovat în rândul elevilor, părinților și dascălilor un stil de viață sănătos și i-a informat pe aceștia despre obezitate, bolile de nutriție și importanța unei alimentații corecte și sănătoase. Informațiile au fost transmise pe parcursul a 14 sesiuni de informare și tot atâtea ateliere la care au participat elevii școlilor 20, 86, 149 și 195 din Sectorul 3, din clasele 0-IV.
Nutrișa și Vitamin i-au învățat pe copii cum să mănânce
În cadrul atelierelor, copiii au învățat prin metode distractive și interactive despre ce ar trebui să mănânce pentru a fi sănătoși la vârstă adultă. Profesorul de teatru pentru copii, Eugeniu Cozma, a fost cel care a coordonat workshop-urile și i-a învățat pe copiii într-un mod interactiv, prin personaje amuzante, Nutrișa și Vitamin, cum trebuie să arate farfuria cu mâncare a celor mici, ce este piramida alimentelor și importanța ei.
Educație nutrițională pentru copii, părinți și profesori
“Copiii noștri au nevoie de informații clare, bazate pe știință, despre modul în care să mănânce și ce anume. Despre asta a fost vorba în sesiunile susținute la Școala de Nutriție, la care a participat fiica mea, Ema, elevă în clasa a IV-a la Școala 195 din București. Ea și colegii ei au ajuns acasă entuziasmați de modul dinamic și interactiv prin care au învățat și repetat detalii despre piramida alimentară și ce înseamnă o farfurie sănătoasă. Colaborarea dintre şcoalǎ, ong-ul care o dezvoltat proiectul si Primăria Sectorului 3 este ceea ce mie, ca părinte, îmi oferă certitudinea că se fac eforturi pentru educarea copiilor noștri în spiritul mesajului <sănătos de mic>. Felicitări echipei Școala de Nutriție“, a declarat Andreea Schiriac, părinte.
“A fost foarte interesant atelierul la care am participat la Școala de Nutriție. Abia așteptam să ajung acasă și împreună cu fratele și părinții mei să povestim despre ce am învățat azi . Mișcarea, apa și alimentele sănătoase au devenit prietenii mei magici”, a spus și Ema Schiriac, elevă clasa a IV-A, Școala Gimnazială 195.
Echipa proiectului Școala de Nutriție a fost formată din medici nutriționiști, cadre didactice universitare și medici rezidenți și a fost coordonată de prof. univ. dr. Gabriela Radulian, medic primar diabet zaharat, nutriție și boli metabolice.
Proiectul a cuprins și activități dedicate părinților și cadrelor didactice. Astfel, pe 12 noiembrie a.c., a avut loc o sesiune interactivă pe pagina Facebook a proiectului, în cadrul căreia s-au prezentat părinților și cadrelor didactice prezente, principiile unei alimentații sănătoase, la copilul de vârstă școlară. Prof. univ. dr. Gabriela Radulian a subliniat importanța promovării unei educații nutriționale și a unui stil de viață sănătos în rândul copiilor, încă de când sunt mici, pentru a preveni bolile de nutriție.
“Prin intermediul proiectului Școala de nutriție reușim să transmitem copiilor, prin creativitate și joacă, un limbaj pe care ei îl înțeleg foarte ușor, informații extrem de importante, ce le vor folosi toată viață, deprinzând astfel de mici obiceiuri sănătoase. Mediul școlar este locul cel mai potrivit pentru a transmite aceste mesaje. Aici copiii sunt cei mai receptivi. Echipa Școala de nutriție va continua și anul viitor misiunea de a transforma copiii în adevărați exploratori ai alimentației sănătoase”, a declarat Alexandra Dinu, Președintele Asociației Creative Arts & Events.
Proiectul a fost finanțat de Primăria Sectorului 3, cu fonduri nerambursabile de la Bugetul Local, prin Legea 350/2005.
Mai multe informații despre Școala de Nutriție se găsesc pe:
🌐website: www.scoaladenutritie.info
Facebook: Nutriție la Școală
Instagram: @scoaladenutritie
TikTok: @scoala_de_nutritie
Parteneri ai proiectului:
NESTLE, DANONE, DR. PHYTO
Parteneri media: Magic FM, NewsBucuresti.ro, DescoperaBucurestiul.eu, PRwave, Munteanu, zilesinopti.ro, MedMondi.ro, Ziarul Pozitiv, ClubAntreprenor.ro, Clopoțel.ro