Compania Airbnb interzice petrecerile definitiv, în casele de pe platforma sa. Această regula impusă de Airbnb a devenit în prezent una permanentă în întreaga sa rețea globală.

Gigantul de închirieri direct de la proprietar a început să spună stop „caselor de petrecere” în 2019. Decizia a fost luată ca urmare a unor incidente grave din America de Nord, inclusiv împușcături în cadrul unei petreceri, care au dus la moartea a cinci persoane.

De la temporar la definitiv

„Interdicția temporară s-a dovedit eficientă și de astăzi o impunem ca regulă permanentă”, a spus Airbnb într-o postare pe blog.

Deși această politică este oficial permanentă, oprirea completă a petrecerilor se dovește dificilă. Airbnb declară că oaspeții care încearcă să organizeze petreceri în casa pe care o închiriază se pot confrunta cu sancțiuni care pot merge de la suspendarea contului de pe platformă până la eliminarea completă. În 2021, peste 6.600 de conturi de oaspeți au fost suspendate pe Airbnb pentru încălcarea interdicției.

Airbnb este o companie din Statele Unite, care deține o platformă online prin care se pot închiria, oriunde în lume, camere, apartamente sau case întregi direct de la proprietar. Compania deține un serviciu de închirieri de circa 600.000 de listări, în peste  190 de țări.