Începând de miercuri, 20 ianuarie 2021, se deschid primele două centre cu 10 puncte de vaccinare amenajate în cadrul Romexpo (Bulevardul Mărăști nr. 65-67).

Romexpo. Centrele de vaccinare au primit avizul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București și sunt dotate corespunzător pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a procesului de imunizare împotriva COVID-19.

În cadrul centrelor, sunt stabilite fluxuri clare pentru persoanele care se vor prezenta la vaccinare. Există o zonă de primire în care cetățenii sunt înregistrați, o zonă de așteptare, zona de vaccinare propriu-zisă și o zonă de așteptare post vaccinare, toate cu respectarea distanței sociale. În centrele de vaccinare din Sectorul 1 vor putea fi imunizate în condiții de siguranță până la 3.000-4.000 de persoane zilnic.

64 puncte de vaccinare, deschise etapizat

În momentul de față, la nivelul Sectorului 1 sunt stabilite un număr de 12 centre cu un număr de 64 de puncte de vaccinare. Acestea sunt situate la Romexpo, după cum urmează:

  • Pavilionul CITY Hub – 1 centru cu 6 puncte de vaccinare;
  • Pavilionul Dispecerat – 1 centru cu 4 puncte de vaccinare;
  • Pavilionul Presă – 1 centru cu 4 puncte de vaccinare;
  • Pavilionul C2 – 9 centre cu 50 puncte de vaccinare.

Centrele de vaccinare din cadrul Romexpo vor fi deschise etapizat, în baza deciziei instituțiilor care coordonează campania de vaccinare.