”Împreună pentru sănătatea copiilor”: Clinicile universitare de pediatrie vor fi modernizate în cadrul unor proiecte derulate de UMFCD.

Campania ”Împreună pentru sănătatea copiilor”: Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, prin Fundația “Împreună pentru Educație și Sănătate”, și-a propus să dezvolte o serie de proiecte caritabile dedicate micilor pacienți.

Un prim proiect din cadrul acestei campanii va fi realizat împreună cu Universitatea Națională de Arte din București (departamentul de artă murală) și vizează redecorarea spațiului interior al secției de pediatrie din cadrul Institutului Clinic Fundeni din Capitală.

“Decizia înființării Fundației UMFCD are ca bază fundamentală dezvoltarea unor proiecte sustenabile menite să vină atât în sprijinul studenților noștri cât, mai ales, în cel al semenilor aflați în suferință, iar un astfel de proiect, precum cel ce va demara la Institutul Clinic Fundeni, reprezintă doar un început al reconfigurării clinicilor noastre universitare, în special cele de pediatrie”, a declarat rectorul UMF ”Carol Davila” din București, prof. univ. đr. Viorel Jinga.

Totodată, coordonatorul acestui proiect, prodecan al Facultății de Medicină din cadrul UMFCD, lector univ. dr. Ștefan Busnatu a precizat că “prin Fundație am inițiat deja discuții cu parteneri externi în vederea achiziționării unor echipamente medicale necesare modernizării clinicii universitare de pediatrie de la I.C.Fundeni și sperăm ca, în cel mai scurt timp, să putem definitiva și implementa și acest proiect care sper că va genera un plus de speranță în viața micilor pacienți aflați în diverse stadii de diagnostic și tratament”.

Lucrări de artă plastică

Proiectul presupune execuția unor lucrări de artă plastică ce constau în crearea unor decorațiuni murale (tehnica acrilic), pe o suprafață de 70 de metri pătrați, și va fi realizat de un grup de 20 de studenți (anul II de studii) ai Facultății de Arte Decorative și Design ce vor fi coordonați de lector univ. dr. Liviu Epuraș, lector univ. dr. Bogdan Mateiaș și asistent univ. dr. Georgian Bărbieru.

„Prin asocierea cu UMFCD încercăm ca, prin acest frumos proiect, să colorăm copilăria celor aflați în suferință, iar decorațiunea murală ce va fi realizată la Institutul Clinic Fundeni propune o incursiune în universul copilăriei, în care predomină accentele ludice și paleta cromatică cu colorit puternic, tonuri rafinate și calde, menite să ofere o oază de bucurie și speranță într-un spațiu dedicat vindecării”, a declarat rectorul UNARTE, prof. univ. dr. Cătălin Bălescu.

Lucrările vor fi realizate în perioada 5- 23 iulie 2021.