Ai visat vreodata să călătorești în Europa cu mașina, iarna? Poate că nu, poate te temi de zăpezi și drumuri blocate. În cele ce urmează îți arătăm că Europa este plină de destinații spre care călătorești cu avionul, dar odata ajuns acolo, poți închiria o mașină sau un microbuz, pentru a vedea cât mai multe locuri fascinante. Și nu în toate aceste locuri este frig și zăpadă.

Top 5 destinații pentru călătorii rutiere, în Europa, iarna

  1. Laponia finlandeză: O vizită la Moș Crăciun

Laponia este localizată în nordul Europei și se întinde pe teritoriul a patru state: Finlanda, Norvegia, Suedia și Rusia. În partea finlandeză a Laponiei se află celebrul Sat al lui Moș Crăciun. Pe lângă acesta, o vizită în Laponia finlandeză îți poate aduce multe alte bucurii turistice: aurora boreală, peisaje sublime înzăpezite, saune etc. Chiar dacă multe locuri sunt concepute pentru transport cu mașina, poți folosi și alte mijloace de deplasare, ca snowmobile sau sănii trase de câini.

  1. Islanda: țara gheizerelor, focului și ghețurilor

Islanda este cea mai interesantă țară europeană din ultimii ani. Este un loc în care portarii echipei naționale fac filme sau în care un comedian este ales primar al capitalei Reykjavik. Dar ceea ce atrage din ce în ce mai mulți oameni este peisajul uluitor care poate fi vizitat cu ușurință. Cea mai populară activitate este închirierea unei mașini sau a unei dube, pentru că în Islanda nu vizitezi un loc, ci vrei să vezi tot ce are de oferit această țară, cu tot cu aurora sa boreală.

  1. Andaluzia: farmec pe ritm de flamenco

Această regiune de poveste din sudul Spaniei îți permite să te bucuri de stațiunile de schi din Sierra Nevada și să descoperi o regiune bogată în istorie, care are o vreme foarte plăcută. Nu rața o plimbare pe străzile din Sevilla sau pe plajele din Cadiz sau Gibraltar. Vizitează și bijuteriile provinciei, palatul Alhambra din Granada și moscheea-catedrală din Cordoba. Toate acestea, pe ritmurile sălbatice de flamenco.

  1. Madeira: primăvara eternă

Dar poate nu vrei să-ți petreci iarna în frig și zăpadă. Atunci, alege arhipelagul Madeira. Aproape de Africa, dar parte a Portugaliei, Madeira oferă vreme însorită permanentă și peisaje uluitoare. Fie că ești în apropierea oceanului Atlantic sau în zone mai îndepărtate de el, vei avea un număr infinit de posibilități, pentru o călătorie rutieră de neuitat.

  1. Austria: peisaje surprinzătoare 

Pentru mulți, Austria nu este cea mai atractivă țară din Europa. Deși este plină de surprize. Este o țară mai puțin costisitoare. Motivul: este mai puțin populară. O excursie rutieră în Austria este atât de fermecătoare. Și asta datorită peisajelor fabuloase, stațiunilor de schi, dar și castelelor magnifice. Viena cu farmecul său romantic trebuie și ea adăugată pe lista de destinații.

 

Articol inspirat de: Tourism-Review.com