Activitatea sexuală după anumite operații estetice este un subiect tabu de multe ori. O discuție despre sex nepurtată la momentul potrivit de rușine, poate anula efectele unei intervenții estetice mult dorite. În cazul implanturilor mamare, riscurile sunt cât se poate de reale, explică Dr. Alexandru Stoian.

Dr. Alexandru Stoian, medic specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă,  a vorbit în cadrul evenimentului ”Beauty On/Filters Off”, organizat la Spitalul Zetta, despre riscurile la care o pacientă se expune din cauza… rușinii.

Perioada de reluare a activității sexuale post intervenții estetice variază 

”Prima dată când o pacientă m-a întrebat când poate relua activitatea sexuală după o operație de implant mamar m-am blocat puțin”, a mărturisit Dr. Alexandru Stoian. ”Mi-am dat seama că, pe cât este de normală întrebarea, nu o aud suficient de des din partea pacientelor. M-am uitat puțin în literatură și mi-am dat seama că, într-adevăr, nu multă lume abordează acest subiect, chiar dacă este un lucru perfect normal și ceva la care multe paciente se gândesc. Tocmai de aceea, am decis să trec și acest subiect pe lista celor discutate cu pacientele mele după intervenție, mai ales că atunci când vine vorba de operația de implant mamar pot apărea complicații”, a explicat Dr. Alexandru Stoian.

„Astfel, o  limită sigură de timp ar fi două-trei săptămâni când vorbim despre chirurgia sânilor și a abdomenului. Există, sigur, și variații individuale, dar mai devreme de acest termen nu aș recomanda pentru că în timpul actului sexual lucrurile pot degenera și se pot întâmpla accidente. Restricțiile se păstrează și în cazul intervențiilor din sfera genitală, iar în cazul labioplastiei nu recomand ca activitatea sexuală să fie reluată înainte de șase săptămâni pentru că există riscul de dehiscență, adică deschiderea plăgilor”, a adăugat Dr. Stoian.

Beauty On/Filters Off, evenimente la care participă medici și femei de toate vârstele, interesate de intervențiile estetice

Declarațiile au fost făcute în cadrul evenimentului ”Beauty On/Filters Off”, în cadrul căruia medicii spitalului Zetta se întâlnesc cu femei de toate vârstele și răspund întrebărilor pe care acestea le au, demontând mituri și, mai ales, oferă informații corecte pentru ca la finalul oricărei intervenții estetice rezultatul să fie unul natural și armonios.

Seria de întâlniri a beneficiat de implicarea mai multor persoane publice, printre care Catinca Roman, Adriana Rusu, Natasha Ioana, Rosse Stan și Brigitta Gheorghe, dar și de participarea medicilor Zetta: Dr. Ina Petrescu, Dr. Amit Beedasy, Dr. Alexandru Stoian și Dr. Cristina Berbecar-Zeca.