Suplimentele cu vitamina E ar putea ajuta la prevenirea și tratarea artritei reumatoide (AR).

Într-un studiu publicat la sfârșitul lunii aprilie în European Journal of Clinical Nutrition, cercetătorii de la Spitalul Xi’an Honghui din Shaanxi (China) au analizat informații dintr-o serie de surse despre modul în care vitamina E ajuta la manifestări ale corpului legate de artrita reumatoidă.

Ei au descoperit, într-o meta-analiză (analiză statistică pe mai multe studii) cu nouă surse, cuprinzând aproape 40.000 de participanți în total, că suplimentele cu vitamina E au avut un efect pozitiv asupra celor cu artrită reumatoidă, care au articulații sensibile și umflate.

„Capacitatea vitaminei E de a restabili bariera intestinală și de a îmbunătăți tractul gastro-intestinal poate fi legată de prevenirea și tratamentul artritei reumatoide”, scriu autorii studiului. „Suplimentele de vitamina E utilizate în mod regulat pot ajuta persoanele cu AR să reducă disconfortul articular, edemul (umflarea cauzată de excesul de lichid) și rigiditatea și să-și îmbunătățească calitatea generală a vieții.”

Ginger Hultin, medic dietetician american atrage atenția asupra folosirii unor astfel de suplimente cu vitamina E. „Rețineți că ele pot interacționa cu alte suplimente și medicamente”, avertizează ea, „deci asigurați-vă că vorbiți mai întâi cu reumatologul despre începerea unui regim de viață care să includă un astfel de  supliment”.

Alimente care conțin vitamina E

Migdalele

Sunt poate una dintre cele mai bogate surse de vitamina E. O portie de migdale de cca. 28 de grame conține aproximativ 7,3 miligrame de E. Ceea ce reprezintă puțin sub 50% din valoarea zilnică recomandată pentru adulți (15 miligrame).

Uleiul din germeni de grâu

Face minuni pentru pielea și articulațiile tale, datorită conținutului său ridicat de vitamina E. Această vitamină cuprinde un grup de antioxidanți puternici, care poate ajuta la apărarea radicalilor liberi și poate reduce afecțiunile pielii. De asemenea, poate ajuta formarea de colagen. Puteți pune o lingură de ulei de germeni de grâu, care conține 20 de miligrame de E sau 135% din valoarea zilnică a vitaminei, pe legume, paste sau orice fel de mâncare.

Semințele de floarea soarelui

Sunt o sursă bogată de vitamina E. Doar 28 de grame de semințe de floarea soarelui conțin 7,4 miligrame sau 49% din valoarea zilnică a vitaminei.

Ulei de alune

O lingură conține 6,4 miligrame, aproximativ 29% din valoarea zilnică de vitamina E. Dacă mai adaugi o linguriță de ulei, atunci vei consuma peste 8 miligrame de vitamina E, depășind cantitatea găsită într-o porție de migdale.

Sursa informațiilor din articol: eatthis.com