Autoritățile au publicat lista medicilor de familie care au contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru a vaccina populația împotriva COVID-19.

Din data de 16 mai 2022, cei care doresc să își facă doza 4 de vaccin împotriva COVID-19 se pot adresa centrelor de vaccinare și medicilor de familie. Lista centrelor de vaccinare (până în prezent sunt peste 100 de centre deschise la nivel național) va fi actualizată în scurt timp pe platforma națională de informare. Pentru a afla centrele de vaccinare din fiecare județ, puteți accesa site-urile DSP-urilor județene.

Autoritățile au mai explicat că orice persoană care dorește să se vaccineze cu doza 4 (booster 2) poate merge la orice centru de vaccinare și la orice medic de familie care este implicat în această activitate.

Potrivit secretarului de stat în Ministeru Sănătății, Andrei Baciu, peste 3.000 de medici sunt implicați în vaccinarea împotriva COVID-19 la nivel național. ”Încercăm să găsim cele mai bune soluții pentru a remedia toate deficiențele, astfel încât cât mai mulți medici să se poată înrola în această campanie de vaccinare”,a  afirmat specialistul.

Potrivit legislației, fiecare medic de familie primește 40 de lei pentru un pacient vaccinat în cabinetul său și 60 de lei pentru fiecare pacient vaccinat la domiciliu.

Lista completă a medicilor de familie implicați în activitatea de vaccinare contra COVID-19 poate fi consultată AICI.

Medicii au explicat că doza 4 este ferm recomandată persoanelor cu boli cronice, celor supraponderale sau obeze și celor cu vârsta mai mare de 60 de ani.