Medicul de familie Adriana Mihalaș atrage atenția asupra laboratoarelor private care nu raportează imediat rezultatele pozitive ale testelor COVID-19.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, dr. Adriana Mihalaș spune că ar trebui instituită de urgență obligația pentru laboratoarele private să încarce imediat rezultatele testelor COVID-19 în platforma Coronaform, în caz contrar trebuind instituită sancțiunea ridicării dreptului de a mai efectua teste.

”Orice întârziere conduce, de fapt, la posibila infectare a celorlalți și poate fi asimilată malpraxisului sau, de ce nu, zădărnicirii combaterii bolilor. Din momentul în care se cunoaște o persoană pozitivă, informația este vitală pentru DSP în vederea emiterii de îndată a deciziei de izolare și, implicit, a protecției publice. Altfel, mă trezesc că pacienta pe care o sun să văd dacă mai are febra e bine mersi la coafor și rezultatul testării vine peste o săptămână. E firesc ca plata testului să fie justificată de această obligatorie diligență pentru protecția publică. Pacientii testați sună în căutarea rezultatului, care vine după expirarea perioadei de izolare”, a fost mesajul postat de specialist.