Societatea Română de Epidemiologie atrage atenția asupra creșterii constante în ultima săptămână a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 la 300 pe zi și a peste 10 decese COVID-19 produse zilnic.

Reprezentanții Societății de Epidemiologie insistă ca populația să respecte următoarele măsuri:

–       anunțarea sau consultarea cu un medic în cazul apariției manifestărilor caracteristice bolii;

–       păstrarea distanțării fizice de cel puțin 1,5 m între persoane în spațiile închise sau în orice circumstanță în care sunt prezenți mai mulți indivizi;

–       evitarea constituirii unor grupuri mari de persoane, peste numărul recomandat;

–       purtarea măștii în spații închise sau ori de câte ori este necesară interacțiunea dintre două sau mai multe persoane;

–       igiena prin decontaminarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun și/sau cu soluție hidroalcoolică;

–       decontaminarea obiectelor sau suprafețelor utilizate sau atinse de mai multe persoane; respectarea recomandărilor autorităților și metodologiilor prin care se realizează activitățile individuale sau a grupurilor de persoane, ca urmare a măsurilor de relaxare aflate în vigoare.

”Revenirea la normalitate este posibilă numai cu condiția scăderii constante a numărului de cazuri și a deceselor. Implementarea măsurilor necesare de relaxare depinde de respectarea reglementărilor”, atrag atenția reprezentanții Comitetului Director al Societății  de Epidemiologie.

Mai multe informații despre situația pandemică din România- AICI.