Adrian Streinu- Cercel: ”Purtăm mască din momentul în care ieșim pe ușa casei, care să acopere și nasul și gura”.

Prof. dr. Adrian Streinu – Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din Capitală, atrage atenția la măsurile de protecție obligatorii în această perioadă în care numărul cazurilor noi de COVID-19 este în creștere explozivă.

”Purtăm mască din momentul în care ieșim pe ușa casei, care să acopere și nasul și gura. Când ne întoarcem acasă, dăm jos masca, o aruncăm la coșul de gunoi, ne spălăm pe mâini și pe față. Masca trebuie purtată, deci, și când mergem pe stradă. Mai ales de către cei care merg cu trotineta, bicicleta, sau alte mijloace deschide de deplasare – ei au în față un flux de aer foarte puternic. Dacă cineva infectat strănută în aer liber, țineți cont că viteza de deplasare a virusului este de 7,6 metri pe secundă”, avertizează specialistul.

Număr de cazuri noi

Buletinul emis de Grupul de Comunicare Strategică în data de 23 iulie arată că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1112 cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2. Este a doua zi consecutivă cu un număr de cazuri ce depășește 1.000. Distinct de acestea, în urma retestării pacienților care erau pozitivi, 393 persoane au fost reconfirmate ca purtătoare de virus.

Astfel, până la data de 23 iulie, pe teritoriul României au fost confirmate 41.275 de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 2.126 au decedat (în intervalul 22- 23 iulie 2020 au fost înregistrate 25 de decese). De la începutul pandemiei până acum, 24.862 persoane au fost declarate vindecate.