O nouă ediție a Congresului Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București va debuta joi, 25 noiembrie, ora 9, în format hibrid, si va inregistra, dupa estimările organizatorilor, un nou record al numărului de participanți : peste 11.000 de studenți, medici rezidenți, medici specialiști, medici primari din toate specialitatile, farmacisti, cercetatori stiintifici și cadre didactice universitare .

Această a-IX-a ediție a Congresului Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București cuprinde o serie largă de sesiuni tematice dedicate celor mai recente descoperiri din medicină, prezentate de personalități ale cercetării științifice medicale internaționale, renumiți speakeri din Anglia, Italia, Spania, Suedia, Belgia, SUA și România.

„Longevitatea Congresului UMF „Carol Davila” din Bucureşti care atinge anul acesta a IX-a ediție vine să reconfirme ideea de tradiţie a acestui amplu eveniment științific cu largă participare internațională, manifestare care, atât prin numărul mare de participanți, prin valoarea speakerilor români și străini și prin actualitatea lucrărilor ce vor fi prezentate, se arată a fi una de înaltă ținută academică, o dovadă a ascensiunii continue a UMFCD în topurile internaționale de prestigiu, precum TOP Shanghai unde, anul acesta Universitatea noastră se poziționează în intervalul 101-150, în domeniul Științe Medicale- Medicină Clinică”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, Rector al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.

În acest an, Congresul UMFCD aduce în fața participantilor o reflecție medicală și socială privind “Impactul pe termen lung al infecției SARS-CoV-2 într-o sesiune specială organizată în parteneriat cu Federația Europeană a Academiilor de Medicină- FEAM.

Întregul eveniment poate fi urmărit în perioada 25-27 noiembrie 2021, pe platforma online www.congresumf.ro, simultan pe 3 canale de transmisie, iar mulți speakeri și moderatori vor fi prezenți în cele trei ministudiouri amenajate în Palatul Facultății de Medicină din București. Ceremonia oficială de deschidere a Congresului Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureştiva avea loc joi, 25 noiembrie, ora 12.30. Evenimentul este creditat cu 18 credite de Educație Medicală Continuă de către Colegiul Medicilor din România, 24 de ore de Educație Farmaceutică Continuă de către Colegiul Farmaciștilor din România și 24 de ore de Educație Medicală Continuă de către Colegiul Medicilor Stomatologi din România.

“Competiţia Tânărului Cercetător”, o nouă provocare  

Congresul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” înscrie în programul ştiinţific şi Competiţia Tânărului Cercetător”, în cadrul căreia vor fi premiate lucrările ce dovedesc excelența în cercetarea științifică. Lucrările cu autori principali sub 35 de ani, trimise pentru secțiunile de specialități medicale, chirurgicale, preclinice, medicină dentară, farmacie, au fost evaluate de câte doi recenzori, fără a se cunoaște identitatea autorilor. Lucrările cu mediile cele mai mari din fiecare categorie au fost selectate pentru prezentare în cadrul Congresului vineri, 26 noiembrie, începând cu ora 8.00, iar juriul fiecărei secțiuni, format din 3 experți în domeniu, va selecta câștigătorul, care va beneficia de un premiu constând într-o participare la un congres european.