Imunitatea copiilor. În sezonul rece, aportul de vitamine este mai redus. Tocmai de aceea, trebuie să ascultăm sfaturile medicilor, astfel încât să fim cât mai bine apărați de virusuri, bacterii sau infecții.
Sunt două întrebări pe care părinții și le pun frecvent în această perioadă. Are organismul copiilor capacitatea de a-i proteja împotriva „agresorilor externi”? Este nevoie de “intervenții” pentru a crește imunitatea celor mici?
Rolul nutriției
Dr. Iulia Țincu, medic pediatru la Spitalul Clinic de Copii “Dr. Victor Gomoiu”, administrat de Primăria Municipiului București, prin ASSMB, răspunde la aceste întrebări.
„Imunitatea înnăscută evaluează progresiv, de la an la an, după ce interacționăm cu mediul înconjurător și în funcție de alimentație și de perioada de dezvoltare, devenind un scut în fața bacteriilor, virusurilor, paraziților. Vorbim despre o imunitate înnăscută, dar și despre una dobândită. O bună nutriție contribuie la crearea unei capacități de apărare împotriva infecțiilor, eficientă atât în copilărie, dar și pe termen lung. Atât medicina tradițională, cât și cea modernă, au căutat de-a lungul timpului remedii naturale pentru a lupta împotriva bolilor infecțioase. Toate vitaminele pe care le dăm copilului trebuie să fie administrate sub atenta îndrumare a medicului pediatru, a medicului infecționist sau a medicului de familie. În acest fel, suntem siguri că nu vom greși. Sunt situații în care este nevoie și de suplimentare. Sunt patologii cronice ale copilului care evoluează prin natura gravității lor cu mai multe infecții severe de-a lungul timpului și care au nevoie de ajutor din exterior. Dar și aceasta este o activitate medicală și trebuie gândită în acord cu medicul pediatru.”
Mai multe informații – pe: https://www.youtube.com/watch?v=HB_KKI_5HR0&t=919s.