8.500 de bucureșteni s-au înscris pentru a se testa gratuit în vederea depistării noului coronavirus.

Primăria Capitalei, prin Adimistrația Spitalelor și a Serviciilor Medicale (ASSMB), a inaugurat, pe 22 mai, platforma online. Bucureștenii se pot înscrie pentru depistarea gratuită a infecției cu noul coronavirus. Până acum, aproximativ 8.500 de bucureșteni s-au înscris pentru a fi testați. În continuare, sunt disponibile încă 2.500 de locuri.

În continuare, veți fi contactați și programați pentru testare la unul din cele 42 de puncte de recoltare ale celor 11 clinici de stat și private partenere. Centrele private sunt: Lotus Med, Sanador, Imunomedica Provita, Centrul Medical Unirea- Regina Maria, Genom & Genetics (Regina Maria), Medlife și Synevo România. Centrele de stat sunt: Institutul Clinic Fundeni, Institutul de Virusologie ”Ștefan S. Nicolau” al Academiei Române și  Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ”Dr. Victor Babeș”

Testele sunt PCR și constau în analizarea unei probe din exudatul nazal și faringian (din nas și din gât).

Platforma unde vă puteți înscrie pentru testarea COVID-19 este https://testampentrubucuresti.assmb.ro/. Proiectul prevede acordarea unui sprijin financiar de 200 lei/beneficiar, pentru 11.000 de bucureșteni . Suma nu se plătește direct beneficiarilor, ci va fi decontată unitățílor sanitare  afiliate. Proiectul se derulează până în decembrie 2020.