Modelele occidentale de pregătire a personalului medical au fost preluate și în România. Astfel, din dorința de a forma viitoarele generații de profesioniști medicali, Academia Europeană pentru Asistenți Medicali a creat și propune cursuri pentru asistenți medicali debutanți sau cu experiență, medici rezidenți sau studenți la medicină.
Prin aceste cursuri se promovează un nou model de instruire, axat pe învățare practică și experienţială, deoarece ele se desfășoară într-un centru de simulare.
Centrul de simulare al Academiei Europene pentru Asistenți Medicali este dotat cu manechine umanoide robotice de ultimă generație
Este un adevărat spital în miniatură, cu saloane reproduse fidel și manechine umanoide high-tech, pe post de pacienți.Cursanţi au acces la toate experiențele practice din mediul spitalicesc, într-un cadru sigur și în același timp foarte realist. Manechinele pot reproduce orice scenă din viața unui pacient, iar cursanții intervin asupra manechinelor cu manevre specifice, sub îndrumarea trainerilor, specialiști cu experiență în domeniile pe care le predau.
Manechinele pe care specialiștii din domeniul medical, asistenți, medici rezidenți sau studenți la medicină, pot învăța sunt:
Apollo
Manechin versatil, cu configurații care îl fac să fie aproape uman: clipește, vorbește, plânge și poate stimula diverse stări, Apollo este perfect pentru practică. Pe el se pot testa: manevrele de resuscitare, intubare și aplicarea gulerului, defibrilarea, măsurarea funcțiilor vitale și a respirației.
Paul
Cu o dimensiune de 35 cm și o greutate de 1000g, Paul este reproducerea exacta a unui bebeluș născut prematur în a 27-a săptămână de gestație. El a fost dezvoltat de experți în domeniile îngrijirii premature, designului efectelor speciale și animatronică. Anatomia sa internă și externă este o copie asemănătoare a unui copil prematur.
Simulatoare de îngrijire a pacienților
Sunt concepute pentru instruire în procedurile clinice de asistență medicală, permițând studenților să exerseze îngrijirea generală a pacientului sau managementul căilor respiratorii. Aceste manechine permit și recoltarea de sânge sau intubarea.
Printre cursurile oferite de academie se numără:
BLS (Basic Life Support) – Curs pentru acordarea primului ajutor. Oferă informațiile necesare pentru a se face față cu succes situațiilor de urgență, precum și principiile fundamentale de conduită pentru a reduce riscul de eroare în acordarea primului ajutor. Acest curs poate fi predat, într-o variantă adaptată și publicului non-medical.
ACLS (Advanced Cardiac Life Support) – Cursul oferă studenților cunoștințe teoretice și abilități practice pentru aplicarea corectă, eficace, eficientă și în timp util a manevrelor de resuscitare cardiorespiratorie. Cursanții vor participa activ la exerciții de simulare a unor cazuri de pacienți aflați în stop cardiorespirator.
Pas cu pas în tehnicile medicale, curs prin care asistenții medicali învață numeroase tehnici și manevre medicale, precum și principalul factor în evitarea riscurilor asociate acestor manevre. Participarea la acest training oferă cursanților, într-o formă clară și cu un mare accent practic, siguranță și încredere în execuție și satisfacție sporită din partea pacienților. Ce învață cursantul:tipurile de situații medicale care necesită montarea branulei; recoltarea și montarea branulei; anatomia venelor și locurile de elecție pentru efectuarea puncționării; pregătirea și utilizarea corectă a materialele necesare montării branulei; recoltarea de analize și montarea branulei pe manechine, pe o varietate de brațe (sugar, adolescent, adult); gestionarea corectă a probele după procesul de recoltare și montare a branulei, conform protocoalelor de lucru în vigoare și standardelor internaționale;
Alte cursuri și ateliere pe care academia le propune specialiștilor din domeniul îngrijirii medicale:
- Îngrijirea de rutină a nou-născutului la termen
- Reanimarea neonatală
- Îngrijiri speciale în terapia intensivă neonatală
- Inițierea și susținerea alăptării
- Situații speciale în îngrijirea pediatrică
- Ateliere practice pentru asistenți în formare, studenți la medicinăși tineri rezidenți.
- Etc.
Mai multe informații despre cursuri se pot obține la:
Telefon: +40 722 220 613
Email: cursuri@nursing-academy.eu
Pe site: www.cursuri.nursing-academy.eu