În data de 17 februarie, ora 16.00, va fi organizată o nouă sesiune de testare gratuită pentru cancerul colorectal în cadrul Policlinicii Vitan et. 1, camera 144 (București).

Coordonatorii testării vor fi dr. Daniel Baltă și dr. Ligia Moșneaga. Pot beneficia de testare toate persoanele cu vârsta cuprinsă între 50 și 74 de ani cu domiciliul în București sau județul Ilfov care se înscriu completând formularul de AICI. Un membru al echipei COPAC vă va contacta si vă va oferi toate detaliile legate de testare. Puteți înscrie un părinte sau un bunic, iar organizatorii îl vor contacta și îi vor oferi toate informațiile despre testare.

Nu trebuie să fiți asigurat pentru a vă face testul. Testul este neinvaziv și se realizează acasă. Testarea constă în înmânarea de către medic a testului rapid FIT și explicarea cum trebuie făcută recoltarea acasă. Testul FIT este un test de hemoragii oculte, care pune în evidență prezența unei surse de sângerare la nivelul tractului digestiv.

Evenimentul are loc în cadrul proiectului ROCCAS II București – Ilfov, derulat de Spitalul de Urgență Militar Central și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC)