Clinicile Intermedicas Concierge Medical și Policlinica Sala Palatului au început, de pe 18 mai, testarea COVID-19 la cerere, contra cost.

Testarea se efectuează în ambulatoriu și este adresată persoanelor care nu prezintă simptomatologie sugestivă de infecție cu COVID-19.

Pentru companiile care doresc testarea angajaților, se poate organiza recoltare de probe la sediul companiei, pentru un număr mai mare de 10 persoane. Mai multe informații se pot obține telefonic, la numarul 021 222 1370.  Costul pentru un test PCR este de 350 lei, iar cel pentru anticorpi este 250 lei.

Testele PCR sunt prelucrate de către laboratorul Personal Genetics, tot clinică membră a Asociației Medicilor Independenți. Testarea se face doar în baza unei programări.

Recoltarea se poate realiza doar în condițiile în care pacienții nu prezintă simptome sugestive de COVID-19. În cazul în care sunt prezente simptome, acestora li se va recomanda o consultație online cu unul din Concierge Doctors din cadrul Intermedicas. În cazul unui rezultat pozitiv, pacientul va fi contactat de către un medic și va fi ajutat să gestioneze această situație. Rezulatele testelor sunt gata în 1-3 zile lucrătoare și vor fi trimise pe email.

Despre teste

Testul serologic, testul pentru anticorpi, nu depistează prezența virusului, ci prezența anticorpilor pe care organismul uman îl dezvoltă în urma contactului cu virusul.

Întrucât anticorpii nu se produc din primul moment al contactului cu virusul și, în plus, au o curbă de creștere relativ lentă, există un interval de timp între momentul infectării și momentul în care titrul (concentrația) de anticorpi în sânge este suficientă, în care testul este negativ, deși virusul este prezent în organism.

PCR este testul care determină diagnosticul de boală. Poate fi făcut la cerere cu supervizarea/ recomandarea medicului, sau în urma unui rezultat pozitiv al testului serologic.

Pentru detalii suplimentare și programări:

  • 021 222 1370 – Intermedicas Concierge Medical în Bd. Mareșal Averescu, nr. 15B-15C, etaj 5 și
  • 0731345129 – Policlinica Sala Palatului, cu două puncte de recoltare: în strada Ion Câmpineanu 23 și în str. Dristorului 81-88.