Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București anunță că se schimbă modalitatea de emitere a deciziilor de izolare/carantină .

Astfel, începând cu data de 15 decembrie 2020, emiterea deciziilor de carantină/izolare se va face direct din aplicația Corona Forms, după întocmirea anchetei epidemiologice de către personaului Direcției de Sănătate Publică a Muncipiului București (DSPMB). Deciziile emise astfel vor fi comunicate persoanelor în cauză pe adresele de email indicate personalului care a efectuat ancheta epidemiologică.

DSPMB mai precizează că, începând cu data de 15 decembrie 2020, nu mai este necesară încărcarea documentelor pentru emiterea deciziilor de carantină/izolare pe platforma www.deciziidspmb.ro, aceasta devenind nefuncțională.

”După data de 15.12.2020, nu trimiteți solicitări de emitere de decizii carantină/izolare la adrese de e-mail ale DSPMB, întrucât acestea nu vor fi luate în considerare”, se menționează într-un comunicat postat pe site-ul DSPMB.

Platforma „Corona-Forms” permite monitorizarea medicală a cazurilor confirmate de coronavirus pe baza informaţiilor furnizate de laboratoarele de testare şi de Direcţiile de Sănătate Publică. Potrivit autorităților, acest instrument permite  simplificarea transmiterii datelor legate de cazurile de COVID-19 și un răspuns mai rapid pentru populație din partea DSP-urilor.