În sezonul cald avem nevoie de gustări ușoare și hrănitoare. Mulți dintre noi ne apucăm de diete pentru a arăta bine în costum de baie. Fie că ții dietă, fie că vrei doar să mânânci ceva sănătos, iată o listă de șapte gustări care te pot hrăni corespunzător în zilele toride.

Iaurt grecesc cu zmeură

Pentru o masă sau gustare de doar 100 de calorii, combinați jumătate de cană de iaurt grecesc simplu cu 1/3 de cană de zmeură proaspătă. Este combinația ideală de proteine și fibre. Ca bonus, vei primi aproximativ 187 mg de calciu, ceea ce reprezintă 18% din doza zilnică recomandată (DZR).

Afine

Acestea sunt o gustare ideală în sezonul de vară, datorită faptului că se găsesc peste tot, dar și pentru că au puține calorii. O cană din aceste fructe de pădure conține doar 84 de calorii, precum și fibre, vitaminele K și C și antioxidanți care luptă împotriva cancerului. Cercetările indică faptul că, asemenea  merisoarelor, afinele au compuși care ajută la prevenirea infecțiilor tractului urinar. Pentru a încorpora acest fruct în hrana ta, încearcă o gustare sănătoasă ce constă în un iaurt grecesc în care să pui ciocolată, nuci și afine.

Struguri înghețați

Păstrați în congelator tot timpul verii câte o pungă cu struguri negri. Mancați-i în zilele toride de vară. O porție de struguri înghețați (1 cană) are doar 62 de calorii. Pe lângă faptul că au un conținut scăzut de calorii, strugurii congelați oferă cupru, vitamina K și antioxidanți.

Ou fiert tare

Un ou are doar 70 de calorii, plus o mulțime de vitamine printre care B și D. Și pentru că ouăle conțin grăsimi sănătoase și proteine ​​„de înaltă calitate”, ele vă vor ajuta să vă mențineți sătul mai mult timp.

Popcorn

Este o gustare cu un conținut scăzut de calorii. Floricele de porumb conțin cca. 30 de calorii per cană. Asta înseamnă că puteți mânca trei căni și puteți consuma doar 90 de calorii. Popcornul este, de asemenea, plin cu polifenol antioxidant, care neutralizează radicalii liberi nocivi și se crede că protejează împotriva bolilor de inimă. Doar asigurați-vă că nu puneți prea multă sare peste ele, pentru a beneficia de o gustare sănătoasă.

Humus cu țelină

O altă gustare potrivită pentru vară constă în două linguri de humus combinat cu tulpini de țelină. Majoritatea mărcilor de humus au aproximativ 25 de calorii/ lingură, în timp ce țelina are 6 calorii per tulpină medie. Humusul oferă proteine, fibre și minerale, iar țelina conține fibre și potasiu.

Cappuccino rece

Vara, când mergeți în cafenele, cereți un cappuccino cu gheață, făcut cu lapte degresat. Această băutură conține doar 90 de calorii, dar și calciu plus 5 grame de proteine​​.

Recomandările de gustări vin de la medici nutriționiști americani și au ca sursă revista Health.com