Autoritățile au clarificat ce se întâmplă cu persoanele care se infectează cu noul coronavirus după ce se vaccinează împotriva COVID-19.

Potrivit dr. Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, există posibilitatea apariției infecției, dacă aceasta era în incubație înaintea efectuării vaccinului. ”Au fost situații și în alte țări, dar și la noi, de administrare a vaccinului împotriva COVID-19 în paralel cu o testare care a devenit ulterior pozitivă. În astfel de situații, nu se recomandă a doua doză, considerându-se că prima doză de vaccin, plus îmbolnăvirea, asigură un grad de imunitate corespunzător pentru persoana respectivă”, a declarat specialistul.

Ce se întâmplă cu persoanele care se infectează cu noul coronavirus după ce se vaccinează. Dacă apar infectări, ele intră pe traseul cazurilor pozitive, cu analiză, carantinare, urmărire ulterioară. ”Iar după 30 de zile se poate relua toată procedura de vaccinare cu ambele doze”, a mai spus secretarul de stat.

Până la data de 27 ianuarie 2021, ora 17.00, au fost vaccinate peste 570.000 de persoane în România, din care 57.275 au efectuat și rapelul.