CdelaControl – informații privind cancerul de sân, cancerul de vezică și cancerul pulmonar, precum și harta centrelor oncologice din România.

CdelaControl. Depistarea cancerului de vezică în fază incipientă crește de patru ori șansele de supraviețuire, iar diagnosticul precoce al cancerului de sân duce la o evoluție bună a bolii în peste 75% dintre cazuri.

Din păcate, în pandemia de COVID-19 pacienții s-au temut să meargă la medic de teama infectării cu noul coronavirus. Estimările asociațiilor de pacienți arată că, în ultimul an, peste 3.000 de cazuri de cancer pulmonar au trecut nedetectate.

Centre oncologice de renume, spitale și clinici private, societăți medicale și asociații de pacienți lansează, împreună cu compania Roche, campania „E în regulă să-ți fie frică. Din frică ne protejăm”, cu scopul de a atrage atenția asupra riscurilor la care se expun pacienții oncologici prin întreruperea tratamentului sau dacă boala nu este diagnosticată la timp.

Campania se desfășoară prin intermediul unor spoturi TV precum şi al platformei CdelaControl.ro, unde se află informații despre control, prevenție, managementul corect al bolii, precum și o hartă interactivă în care pot fi găsite toate spitalele și clinicile din România care tratează pacienții cu cancer. Campania se adresează tuturor persoanelor care pot ajunge să dezvolte cancer pulmonar, cancer de vezică urinară sau cancer de sân, precum și pacienților care suferă deja de aceste afecțiuni, dar se tem să meargă la tratament.

Informații despre cancer

Platforma CdelaControl.ro le oferă pacienților cu cancer pulmonar, de vezică urinară sau de sân și celor dragi lor, informații despre boală, de ce și cât de importantă este administrarea corectă și neîntreruptă a tratamentului, precum și o hartă interactivă a României, ce include lista completă de spitale și clinici unde se tratează afecţiunile oncologice în țară. Toate informațiile sunt verificate de medici specialiști cu experiență în tratarea acestor afecțiuni.

Campania vizează cancerul de plămân, cancerul de vezică urinară și cancerul de sân, unele dintre cele mai frecvente tipuri de cancer cu care se confruntă românii. În stadiile avansate ale cancerului pulmonar, din păcate, opțiunile de tratament sunt limitate. De aceea, este esențial ca pacienții să se adreseze medicului încă de la primele simptome respiratorii, oricât de minore ar fi acestea. Mai multe detalii despre platformă și campanie pot fi accesate pe www.cdelacontrol.ro.

Spoturile TV realizate în cadrul campaniei pot fi urmărite aici, în funcție de afecțiune: despre cancerul pulmonar, despre cancerul de vezică,  despre cancerul de sân.