Monitorizare. Persoanele care au avut COVID-19 și doresc să-și verifice gratuit starea de sănătate, o pot face în cadrul Clinicii post- COVID din Rețeaua de Sănătate Regina Maria.

Monitorizare post- COVID. Medicii atrag atenția că sunt cazuri de pacienți care se luptă cu o serie de simptome ce persistă în timp, cum ar fi oboseala marcantă, dureri musculare persistente, cefaleea sau senzația de lipsă de aer. Pacienții cu simptome persistente, după 4 săptămâni de boală, suferă de ceea ce specialiștii au denumit COVID de „lungă durată”.

„Este important să înțelegem faptul că, după declararea vindecării, simptomatologia poate persista. De aceea, am ales să ne implicăm oferind acces gratuit, oricui dorește, la servicii medicale pentru monitorizarea post-COVID. Sunt pacienți care ne-au călcat pragul cu simptome ce au persistat până la câteva luni după depășirea bolii, simptome ce pot fi prevenite sau ținute sub control prin monitorizarea stării de sănătate” declară Nirvana Georgescu, Quality and Patient Safety Director, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA.

Orice persoană, indiferent dacă are sau nu contract sau abonament de sănătate în Rețeaua Regina Maria, poate beneficia gratuit de două consulturi – cel inițial (anamneza) și cel de evaluare a analizelor -, precum și de un set de analize de sânge specifice pentru monitorizarea stării de sănătate post – COVID.

Există situații în care persoanele vindecate de COVID-19 necesită investigații complexe. Pentru acestea, sunt disponibile 3 pachete cu discount de până la 50%. Serviciile de monitorizare post-COVID sunt incluse în peste 95% dintre abonamentele de sănătate ale Rețelei.

Programare

Pentru a intra în programul de monitorizare post-COVID, pacienții care au medic curant în rețea și o trimitere pentru investigațiile și analizele necesare se pot programa direct în clinicile Regina Maria dedicate pentru recoltarea analizelor și efectuarea investigațiilor. Pacienții care nu au un medic curant se pot programa la un consult pentru monitorizare post-COVID pe site, urmând a fi contactați de un operator din Call Center.

Clinica POST COVID, lansată în luna mai 2020, este un proiect destinat monitorizării pacienților infectați și vindecați de SARS-CoV-2. De atunci, programul este gratuit pentru toate cadrele medicale și poate fi accesat în continuare pentru analize și investigații necesare. De asemenea, și persoanele vulnerabile, care nu pot accesa servicii medicale private, au șansa de a discuta cu un medic generalist, care să le analizeze cazul în mod gratuit, prin Pachetul Start, ce include și o serie de analize de laborator pentru evaluarea stării generale de sănătate.

Până în acest moment, au fost oferite gratuit servicii de aproape 300.000 de lei cadrelor medicale și tuturor pacienților care depășesc faza acută a bolii.