Ministerul Sănătății a anunțat că în campania de vaccinare împotriva COVID-19 vor fi implicate aproximativ 900 de centre la nivel național.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a participat, pe 8 decembrie, la o  videoconferință pe care conducerea Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID -19 a susținut-o cu reprezentanții direcțiilor de sănătate pentru verificarea stadiului și a modului de organizare a centrelor de vaccinare.

“Astăzi începem un lung șir de întâlniri virtuale pentru pregătirea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 care va fi coordonată de către Comitetul Național. Așteptăm finalizarea propunerilor pentru organizarea centrelor de vaccinare, atât cele din unitățile de vaccinare, cât și cele din alte spații identificate. Trebuie să colaborați la nivel local cu reprezentanții prefecturilor și cei ai comitetele județene de urgență care vă vor acorda tot sprijinul”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Până în acest moment au fost identificate 302 centre de vaccinare în unități sanitare pentru demararea imunizării personalului medical și 597 centre, în alte spații, în afara unităților sanitare, pentru etapele de vaccinare II și III, conform Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19. În total urmează a fi înființate, conform datelor actuale, aproximativ 900 de centre, urmând ca, în cursul acestei săptămâni, să se definitiveze numărul acestora la nivel național.

Mai milte detalii despre strategia de vaccinare națională împotriva COVID-19 găsiți pe https://vaccinare-covid.gov.ro/.