8 ore durează cel mai scurt tratament prin care se obține o dantură nouă funcțională printr-o metodă de implantologie dentară digitală de ultimă generație.

10 avantaje ale danturii fixe pe implanturi, în DOAR 8 ore

În prezent, implanturile dentare se realizează cu ajutorul tehnologiilor și materiale de ultimă generație, iar timpul pentru a obține o dantură complet refăcută s-a scurtat foarte mult. Astfel, s-a ajuns la performanța de a putea avea o dantură nouă, fixă și funcțională în DOAR 8 ore. 

Un astfel de tratament, ce presupune o nouă metodă de implant dentar digital, cu dinți ficși în doar 8 ore, este propus si  în România de către Clinicile de Stomatologie Prodent Dr. Gruia.

Drept urmare, un pacient poate beneficia în doar o singură zi de refacerea întregii danturi, fără simptome deosebite.

Implantul dentar este o piesă din titan, care are o formă de șurub în general și rolul de a crea o rădăcina artificială în osul maxilar, acolo unde dintele sau dinții naturali lipsesc. Procedura Dinți ficși în 8 ore se adresează pacienților care și-au pierdut total sau parțial dinții naturali, celor cu dinții irecuperabili, sau acelor pacienți care poartă proteze mobile.” a declarat dr. Dan-Gabriel Gruia, Medic Stomatolog – Implantolog cu experiență de 20 de ani în Stomatologie si Implantologie, certificat in tara si la New York University, owner-ul Clinicilor de Stomatologie și Implantologie Digitala Prodent Dr. Gruia. Potrivit dr. Gruia, avantajele metodei de dinți ficși în 8 ore pe implanturi sunt evidente. Iată 10 dintre acestea: 

1.      Explicarea avizată a procedurii și a întregului plan de tratament

În cadrul consultațiilor ce preced intervenția de inserare a implanturilor, echipa medicală a clinicii informează pacienții și le explică cum decurge planul de tratament si intervenția chirurgicală de refacere a întregii danturi, într-un timp atât de scurt. 

2.      Examen clinic amănunțit

Tratamentul cu implant dentar presupune un examen clinic amănunțit, atât local cât și general, investigații atente, analize de sânge și investigații de tip CT (computer tomograf). Astfel, cu ajutorul acestui CT, toată procedura este atent planificată si simulata individualizat in soft-ul de design de către medicul specialist, înainte de intervenția chirurgicală.

 3.      Echipă medicală de top

Medicii ce realizează extracțiile și implanturile de dinți ficși în 8 ore au o experiență semnificativă în impantologie și reabilitări dentare complexe durabile, funcționale și estetice. Ei au la activ sute de reabilitări orale prin sistemul “Dinți într-o zi” și peste 4000 de implanturi dentare inserate. 

4.      Durerea sau disconfortul sunt absente sau nesemnificative

Procedura se realizează sub anestezie, astfel încât pacientul nu simte nici durere, nici disconfort.

Mulți pacienți declară că intervenția chirurgicală de implant creează mai puține probleme decât extracția unui dinte sau molar de minte. Aceasta se datorează dotărilor și tehnologiilor moderne ale Clinciilor Prodent Dr. Gruia, sterilizării la înalte standarde, anestezicelor de ultima generație, dar și personalui medical specializat,  cu vastă experiență în domeniu. 

5.      Asanarea cavității bucale

Înainte de etapa chirurgicală se impune tratarea cariilor și inflamației gingivale bucale, pentru a avea o cavitate orală curată, pregătită să suporte un implant dentar. De asemenea, acolo unde este cazul, dinții afectați vor fi extrași. Ulterior se va proceda la inserarea unui număr de 4 sau 6 implanturi. 

6. Estetică asemănătoare dinților naturali

Pacienții nu vor suferi din punct de vedere estetic și al zâmbetului, pentru că, după inserarea implanturilor, echipa realizează o scanare/amprentă digitală a cavității orale, astfel încât echipa de tehnicieni dentari să realizeze lucrarea fixă provizorie proiectata in soft-urile de design, care va fi aplicată pacientului in doar 4 ore de la desfășurarea intervenției chirurgicale

7. Stabilitate bună și funcționalitate

Lucrarea provizorie fixa este purtată de pacient aproximativ 6 luni, timp în care are loc vindecarea. La finalul acestei perioade, pacientul revine în clinică pentru realizarea lucrării definitive. Ambele lucrări, atât cea provizorie, cât și cea definitive asigură o dantură frumoasă, iar pacientul se poate bucura de alimentație normală și de o viață socială fără frustrări. 

8.  Nu modifică vorbirea și se igienizează ușor

Implanturile prin procedura dinți ficși în 8 ore nu influențează vorbirea pacienților în sensul modificării acesteia. De asemenea, pacientul este instruit de echipa medicală în privința îngrijirii implanturilor dentare și asupra vizitelor regulate de întreținere (6 luni), pe care trebuie să le facă la medicul stomatolog pentru asigurarea succesului procedurii. Respectarea instrucțiunilor de întreținere a lucrării include: igienizare corectă (acasa si la cabinet) care este ușor de făcut, menajarea implanturilor, evitarea suprasolicitărilor si controalele periodice.

 9.  Rată de succes ridicată

În condiții de bună aplicare și întreținere, statisticile în implantologie orală, la nivel internațional, cât și practica clinicii medicului stomatolog Dan Gruia indică o rată de succes între 95% și 98%, la 10 ani de la aplicare. 

10.  Durată de viață lungă

Multe implanturi dentare își îndeplinesc funcțiile cu succes chiar și după 25-30 de ani, precum un dinte natural. Prognoza pentru pacienții care au avut în trecut probleme parodontale sau radiculare, cu afectări ale osului în jurul rădăcinilor dinților naturali, este mai puțin optimistă decât în cazul pacienților sănătoși.

Implanturile dentare (piesele din titan) sunt garantate pe viață., în privința integrității lor, de către producător. Stabilitatea și ostetointegrarea lor, însă, nu poate fi garantată. Cu alte cuvinte, reușita operației de înserare a implanturilor dentare nu poate fi garantată nicăieri în lumea chirurgiei implantologice, dar procedura chirurgicală de inserție a unui implant dentar este un standard, iar echipa medicală va întreprinde toate demersurile necesare pentru reușita acesteia.

În situația, foarte rară, de neintegrare și pierdere a implantului, se decide împreună cu medicul implantolog dacă o nouă implantare este indicată, cu aceleași rate de succes (aproximativ 98%).

Despre: Clinicile Stomatologice Prodent Dr. Gruia (https://prodentdrgruia.ro/), fondate de

dr. Dan-Gabriel Gruia, au sediile  în București și Câmpina.

Datorită dorinței de a excela în stomatologie, în dezvoltarea clinicilor se fac investiții permanent, atât in echipamente de ultimă generație, cât și in dezvoltarea personală și profesională a echipelor medicale. Personalul Clinicilor Stomatologice Prodent Dr. Gruia este format din specialiști de înaltă calificare și cu experiență în domeniile in care activeaza.

 

Pe parcursul anilor, clinicile și-au îmbunătățit constant serviciile medicale de prevenire, diagnostic și tratament până la standarde de excelență, iar eforturile echipei au fost permanent concentrate pe pacient și necesitățile acestuia pentru a se asigurarea calitate ridicată și siguranța deplină a actului medical.

Fondatorul clinicilor, Dr. Dan-Gabriel Gruia, activează ca medic stomatolog din octombrie 2004, odată cu absolvirea Universității de Medicina și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca (promoția 1998- 2004). Dr. Gruia deține un Atestat de Competență în Implantologia Orală, obținut în urma cursurilor efectuate la Universitatea de Medicina și Farmacie “Carol Davila” București (2009-2010) si Master in Business Administration, ASE Bucuresti 2008-2009. De asemenea, el are și o certificare în Advanced Implantology, ca urmare a calificării de la New York University (SUA).

Pasionat de medicina dentară digitală și antreprenoriatul stomatologic, condus de dorința de a excela, prin competența și integritate, acesta a strâns în jurul său o echipa de medici stomatologi specialiști și a creat două clinici de stomatologie digitală și implantologie, multidisciplinare, all-in-one, ce dețin tehnologii avansate, recunoscute la nivel internațional.

Date de contact:

Prodent Dr. Gruia București

·         Adresă: Str. Henri Coandă, Nr. 31A, Sector 1, București

·         Telefon: 0310.051.742 / 0771.763.640

·         Email: office@prodentdrgruia.ro

·         Program: Luni-Vineri: 9.00 -19.00

·         Website: https://prodentdrgruia.ro/