Testare COVID-19. Dacă aveți simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2, puteți să vă testați și în farmacii.

Testare COVID-19. Ministerul Sănătății continuă să extindă acest program și alocă teste gratuite în farmaciile avizate. În prezent, există 106 locații în toată țara (19 județe) în care se poate testa oricine, iar în perioada următoare lista va cuprinde și alte puncte ale rețelelor farmaceutice din România. În acest fel, crește accesul la testare, acest proces devenind mai ușor pentru toți românii.

Județele cu cele mai multe farmacii care fac teste antigen rapide sunt: Prahova (19 locații), Cluj (13 locații), București (12 locații), Constanța (10 locații), Iași (10 locații).

”Testele antigen rapide sunt puse la dispoziția farmaciilor, GRATUIT, prin Direcțiile de Sănătate Publică, iar farmaciile pot percepe o taxă pentru acest serviciu”, a explicat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, într-o postare pe Facebook.

În cazul în care nu sunteți vaccinat, după testare farmacia va trimite datele dvs. în sistemul CoronaForms și în acest fel vă puteți descărca certificatul digital din platforma certificate-covid.gov.ro. Documentul, în urma testării rapide, are o valabilitate de 48 de ore.

Lista cu toate farmaciile unde se fac teste antigen rapide poate fi consultată pe https://is.gd/OwGD2A.