Special Olympics implementează proiectul „Angajați, NU Asistați!” în cadrul inițiativei #ShiftVieți.

Special Olympics România: ”Proiectul se adresează persoanelor cu Sindrom Down pe care dorim să le învățăm cum să își caute un loc de muncă, cum să comunice cu posibilii angajatori, cum să se prezinte la interviul de angajare, să se integreze la noul loc de muncă și să relaționeze cu colegii și managerii. Pe de altă parte, angajatorii vor fi conștientizați în legătură cu faptul că persoanele cu Sindrom Down pot fi angajate dacă mediul de lucru este adaptat specificului si abilităților lor. Proiectul își propune să crească șansele de angajare ale persoanelor adulte cu Sindrom Down (SD), de pe teritoriul României, în 12 orașe din țară”, se menționează pe site-ul proiectului.

Persoanele interesate pot trimite un email pe adresa info@specialolympics.ro pentru a putea participa la workshopurile online care vor începe la sfârșitul lunii mai.

De asemenea, pe site-ul Special Olympics găsiți un Ghid de angajare pentru persoanele cu Sindrom Down, unde puteți afla care sunt pașii ce trebuie întreprinși, ce meserii puteți presta și ce drepturi au angajații.